Több, mint másfél miliószor néztek meg egy online punkkoncertet, mert Szent Patrik napján nem lehetett élőben bulizni

Nekem pont az egyik legnagyobb kedvencem az ír népzenét a street punkkal és a dallamos melósrockkal kombináló Dropkick Murphys, akik egy szűk hónapja olyat tettek, amilyent fennállásuk alatt még soha: Szent Patrik napján nem adtak élő koncerteket Bostonban, ahová valósiak. Pedig ez az együttes egyik fontos hagyománya.

A járványügyi korlátozások miatt idén március 14-én természetesen szó sem lehetett semmiféle élő koncertről Bostonban, így a Dropkick Murphys úgy döntött, hogy online ad élő - és persze ingyenes - Patrik-napi bulit, Steaming Up From Boston címmel, ami egyébként szóvicces utalás az egyik legnagyobb slágerünkre az I’m Shipping Up To Bostonra.

A videónak eddig 1 millió 640 ezer nézője volt. Ez önmagában persze csak egy szám, de ha mellétesszük, a legendás Szent Patrik-koncertjeik évek óta fent lévő videóinak sokkal hosszabb idő alatt összegyűlt nézettségét, már sokkal érdekesebb a dolog.

Az eddig legnézettebb ilyen koncertjüket  6 és fél év alatt harmadannyiszor nézték meg, mint az élő videóját egy hónap alatt, pedig ezen hangzik el a Világ Legvidámabb Alkoholista Száma, a Dirty Glass közismerten legjobb előadása:

Van még egy nagyjából 200 ezerszer megnézett ilyen koncertjük, a többik sokkal kevesebbszer indították el.