Te hogyan töltöd a karanténba zárt húsvétot?

Ha kijárási tilalom nincs is, a hosszú hétvégére egy csomó közterületet lezártak szerte az országban, köztük komplett településeket is. Budapesten nem látogatható a Margitsziget, az Óbudai sziget és a Római-part, Keszthelyen a Balaton-part, de Zebegénytől Tiszafüredig majd' mindenhol azt kérik a polgármesterek: mindenki maradjon otthon!

Aki felelős polgár akar lenni koronavírus idején, az lefújja a családi összeröffenéseket, hiába „vinné az embert a lába meg a szíve, locsolni, meg megnézni a szüleit, nagyszüleit, gyerekeit”. Az biztos, hogy

ilyen húsvétunk még nem volt.Mihez kezdjünk most? Te kitaláltad már, hogyan töltöd a húsvétot? Betárazol csokinyusziból, behúzod a függönyt, és próbálod elhitetni magaddal, hogy odakint valójában nem tavasz van, hanem marha hideg? Felhívod Skype-on a nagymamád, és meglocsolod ott? Vagy összevideokonferenciázzátok a családot egy internetes eszemiszomra, közben tojást festetek? 

Fotó: Thanassis Stavrakis/AP

Ha fiatal vagy, a szüleid vidéken élnek, de te Budapesten vagy más városban ragadtál, mit csinálsz? Postára adják neked a sonkát? Vagy magad mentél a henteshez? Vagy tojsz az egészre, és örülsz, hogy végre négy napon át magad lehetsz, és azt csinálhatsz, amit akarsz?

Ez most mindenki számára egy új helyzet, és egy sor egyéni stratégia létezhet arra, hogyan lehet elszigeteltségben is megtartani az ünnepet. 

Ha már vannak terveid, vagy a hosszú hétvége alatt olyan ötleted támad, amit szívesen megmutatnál, írd le, vagy fotózd le, és küldd el a szuroveczi@444.hu címre. Ha elég sok összegyűlik, a legjobb ötleteket bemutatjuk egy cikkben.