Kedves négy, sőt !!444!!! fal között rekedt olvasók!

Minden rendszerváltásnak vannak nyertesei. 

Ennek a vírusosnak kettő biztosan van: Minó tacskó és Txiki tacskó, akiknek a karantén maga a Paradicsom. Egész nap azt csinálhatják, amit a legjobban szeretnek a világon. Emberektől maximum 2 méteres távolságban alhatnak a kanapén “megkövesedett pompei kutya” pozícióban vagy öregasszonynak álcázhatják magukat:

Sok ember viszont fura módon nem érzi olyan jól magát, mint a tacskóim. Egyelőre! Ami önző és nem önző szempontból is tiszta hülyeség. 

Kétségbeesni, összeomlani, megfeküdni, kipukkadni unalmas időkben is lehet. Amikor épp ennyire felfordul minden, ennek végképp semmi értelme. 

Ez a tömeges elszigetelődés ráadásul irtó izgalmas dolog. Olyant csinálunk most éppen, hangsúlyozottan külön-külön, mégis nagyobb egységben, mint amilyen az emberiség történetében valaha is létezett, amilyen még tényleg nem volt soha. (Az internetes sajtó legnagyobb bűne a “soha” és a “valaha” szavak jelentésének teljes elkoptatása, de most végre joggal használhatjuk mindkettőt.) Soha nem volt még olyan, hogy lényegében a teljes emberiség, a Föld bármelyik szegletében egyszerre ugyanarra gondoljon és ugyanazt csinálja. Mindezt többmilliárd kis egységre bomolva. Oké, szilveszterkor igen, de az csak pár óráig tart, ez meg ki tudja, meddig, de az biztos, hogy minimum több hónapig. 

De miközben mind ugyanazt csináljunk, egyikünk se tudja, hogy igazából hogy lehet ezt jól csinálni.

Éppen ezek miatt indítjuk most el a 444 fal között blogot. 

Az ember a legképtelenebb, legszívatósabb körülmények között is képes jól érezni magát. Na de hogyan érezhetjük jól magunkat olyan körülmények között, amiket még soha nem tapasztalt meg az emberiség? 

Pont erről szól ez a blog.

Még a kommunista elnyomó hatalom Néphadseregében, a kijárási tilalmat éles tűzfegyverekkel biztosító őrtonyok árnyékában,  a családunkból 18 évesen kiszakítva és Zala megye legsötétebb pontjára elhurcolva is képesek voltunk egy csomószor remekül érezni magunkat. Az se ment magától, mert kellett hozzá a jótanács meg a tipp, hogy melyik öregkatonától lehet 50 forintért pornóújságból kivágott képet kapni. 

Ilyen, vagyis nem pont ilyen, de a lényeget tekintve mégis hasonló, praktikus ötleteket, tippeket, recepteket, gyakorlatokat megíró blog szeretne lenni a 444 fal között. Olyan posztokkal, amik arról szólnak, hogy miként lehet a lakásunkba zárva élvezetesen

 • mozogni,

 • főzni,

 • tanulni,

 • savanyítani

 • dolgokat nézni,

 • játszani,

 • gyereket nevelni,

 • szexelni

 • olvasni,

 • dolgozni

 • gondolkozni

 • videóbulit tartani.

Mivel ennyire szűz területen járunk, most különösen nagy szükség van az olvasók tapasztalataira és beszámolóira. Hiszen mi még olyanok sem vagyunk, mint a régi idők orosztanárai, akik legalább egy nyelvleckével a diákjaik előtt jártak. Erre csináltuk meg a homeoffice@444.hu mailcímet. Ahová várunk mindent, úgyis mint véleményeket, ötleteket, saját innovációkat, hasznos linkeket, videókat, szóval tényleg bármit.

És addig is, amíg a 444 fal között ehhez nem nyújt igazi segítséget, mindenkinek jó szórakozást!


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.